Help mijn was stinkt na het wassen en hoe los ik dit op?

Help mijn was stinkt na het wassen en hoe los ik dit op?

Een veel voorkomende vraag is '' Hoe kan het dat mijn was stinkt?''

Niks is vervelender dan een stinkende was natuurlijk.
Dit kan verschillende oorzaken hebben maar ik heb vast een oplossing voor je zodat je wasgoed weer heerlijk fris gaat ruiken.

Meest voorkomende oorzaak van een muffe was is toch wel je wasgoed te lang in de wasmachine laten zitten. Doordat je wasgoed langdurig nat blijft word de schone wasgoed muf en dat is iets was we niet willen.

Oplossing: Haal je schone wasgoed binnen twee uur uit de wasmachine, zo voorkom je een muffe was. Vergeet niet na het wassen je wasmachine op een kiertje staan om te luchten.

Indien de wasmachine bij het open al vier ruikt is het verstandig je wasmachine te reingen. Ik doe dit vaak met een vaatwasblokje in de wasmachine en dan op 90 graden wassen daarnaast haal ik het bakje van de wasmachine er uit en maak ik deze schoon. Het is ook verstandig om regelmatig alle rubbers schoon te maken. 
Je kan je wasmachine ook wassen op 90 graden met schoonmaakazijn om je wasmachine van binnen te reinigen en te ontkalken.

Te veel wasmiddel

Het kan voorkomen dat je teveel wasmiddel gebruikt en je je hier mogelijk niet bewust van bent. 
Hierdoor kan je wasgoed ook gaan stinken en dat is iets wat we niet willen.
Veel mensen denken ik doe er wat extra wasmiddel bij want dan wordt het extra schoon. Helaas werkt extra wasmiddel toevoegen aan je was niet om het extra schoon te maken. Het kan juist problemen veroorzaken zoals een stinkende was. Zorg dat je goed kijkt wat er op de verpakking staat en zorg dat je aan deze wasvoorschriften houd.

Oplossing:

Zorg dat je aan de dosering houdt die op de fles staat bij de instructies, dit is voldoende. 

Maar wat nou als ik vetluis in de wasmachine heb en hoe kan ik dit voorkomen?

Tegenwoordig doen we niet zoveel kookwasjes meer en proberen we allemaal op 30/40 graden te wassen. Maar dit is het punt waar vetluis graag om de hoek komt kijken. Dit zorgt voor een vieze muffe lucht die te vergelijken is met rioollucht. Hier word niemand vrolijk van en zeker niet aan je schone wasgoed.

Naast dat er een vieze lucht aan je was zit heeft vetluis nog meer nadelen.
Want je wasmachine kan kapot gaan door vetluis en vieze vlekken achter laten op je wasgoed.

Oplossing: Was ongeveer 1 keer per maand je wasmachine op 90 graden en maak gebruik van een vaatwasblokje of schoonmaakazijn.

Wasparfum voor een heerlijk geurende was
Wij van wasparfumwinkeltje zijn natuurlijk specialist in heerlijk geurende was met onze heerlijke wasparfums. Wij hebben meer dan 50 verschillende wasparfums in ons assortiment. Hierdoor hebben we voor mannen en vrouwen altijd wel een lekkere wasparfum naar keuze.
Wasparfum is niet schadelijk voor je wasmachine en kleding en zorgt tot wel 3 weken voor een heerlijk geurende schone wasgoed.

♡ Wasparfum doe je in het bakje van de wasverzachter zodat het mee komt met de laatste spoeling van je was.
♡ 5ML tot 10ML per wasbeurt is voldoende om jou was heerlijk te laten ruiken. Je kan zelf ook na een eerste gebruik besluiten om iets meer toe te voegen voor een volgende was, afhankelijk of je houdt van een wat sterkere geur of dit lichter wilt ruiken, dit kan ook per geur verschillen. 
♡ Let op: Doe geen wasparfum rechtstreeks op je wasgoed. Voeg de wasparfum altijd toe aan het wasverzachterbakje.

Door hier te klikken gaat u naar onze assortiment met wasparfums

Terug naar blog